Reminder for Special Parents

I’m sure you already know the things I am going to write, and you are aware that you are amazing. You are doing a lot for your child with special…

Anita’s Story: Believe in Miracles

Today I am proudly presenting you amazing Anita Causevic (42) from Bosnia and Herzegovina. She is a true inspiration and motivation. Prepare to meet an amazing woman and to fall in love with…

15 книги кои ги прочитав во 2020 - Што да читате за да ги проширите видиците и да ја прифатите секоја ситуација во животот?

Читањето книги е една од моите најомилени активности. Во последните 6 години, не можев да си дозволам да читам онолку колку што сакав. Најголемиот дел од времето се грижев за Јоана...

Како да прифатиме?

Кога ја напишав статијата 4 фази на посебното родителство, ја забележав потребата да го објаснам прифаќањето дополнително. Како да го прифатите фактот дека имате ...

Што да се прави кога ќе стане многу тешко?

Денешната тема е соочување со најтешките елементи на посебното родителство. Нештата може да бидат во ред некое време, а потоа, може да станат тешки. Постојат многу предизвици поврзани со ...

Секој крај е нов почеток

Решив да земам една (и тоа како потребна) пауза за да се вратам на себе. Не знаев колку време ќе ми биде потребно за да бидам подготвена повторно да пишувам...

5 фази на посебното родителство

Во нашето лично искуство со посебното родителство, јас и мојот сопруг минавме низ пет фази. Еве како тоа се одвиваше за нас. 1. Мислам дека имаме проблем...