Reminder for Special Parents

I’m sure you already know the things I am going to write, and you are aware that you are amazing. You are doing a lot for your child with special…

Anita’s Story: Believe in Miracles

Today I am proudly presenting you amazing Anita Causevic (42) from Bosnia and Herzegovina. She is a true inspiration and motivation. Prepare to meet an amazing woman and to fall in love with…

15 книги кои ги прочитав во 2020 - Што да читате за да ги проширите видиците и да ја прифатите секоја ситуација во животот?

Читањето книги е една од моите најомилени активности. Во последните 6 години, не можев да си дозволам да читам онолку колку што сакав. Најголемиот дел од времето се грижев за Јоана...

Како да прифатиме?

Кога ја напишав статијата 4 фази на посебното родителство, ја забележав потребата да го објаснам прифаќањето дополнително. Како да го прифатите фактот дека имате ...

Секој крај е нов почеток

Решив да земам една (и тоа како потребна) пауза за да се вратам на себе. Не знаев колку време ќе ми биде потребно за да бидам подготвена повторно да пишувам...

Посебни родители и пријатели  

Повеќето посебни родители се плашат дека ќе ги изгубат своите пријатели. Си мислат: никој не сака да биде во присуство на посебни деца. Првите денови...

Да се живее со попреченост е нормално

Ајде да зборуваме за нормално. Уште поважно, ајде да зборуваме за тоа кој одлучува што е нормално? Дали единствено ако се има дете со типичен развој е нормално?

Моето посебно дете е мој благослов

Не можам да поверувам колку многу дебати има низ интернет за дали нашите посебни деца се благослов или не. Некои дури ги нарекуваат “товар“ и слично. Имам...