Што да се прави кога ќе стане многу тешко?

Денешната тема е соочување со најтешките елементи на посебното родителство. Нештата може да бидат во ред некое време, а потоа, може да станат тешки. Постојат многу предизвици поврзани со ...

Секој крај е нов почеток

Решив да земам една (и тоа како потребна) пауза за да се вратам на себе. Не знаев колку време ќе ми биде потребно за да бидам подготвена повторно да пишувам...

5 фази на посебното родителство

Во нашето лично искуство со посебното родителство, јас и мојот сопруг минавме низ пет фази. Еве како тоа се одвиваше за нас. 1. Мислам дека имаме проблем...

Посебни родители и пријатели  

Повеќето посебни родители се плашат дека ќе ги изгубат своите пријатели. Си мислат: никој не сака да биде во присуство на посебни деца. Првите денови...

Моето посебно дете е мој благослов

Не можам да поверувам колку многу дебати има низ интернет за дали нашите посебни деца се благослов или не. Некои дури ги нарекуваат “товар“ и слично. Имам...

Нашата приказна

Нашата приказна може да се гледа од две страни: 1. Каква бев пред и каква сум сега; и, 2. Пред Германија и по селењето во Германија. Да започнеме...

Која е Јоана?

Која е Јоана? Освен што таа е мојата ќерка, Јоана е исто така мојот учител, некој кој ме издигнува, личноста која најмногу ме мотивира, и причината зошто започнав со...