15 книги кои ги прочитав во 2020 - Што да читате за да ги проширите видиците и да ја прифатите секоја ситуација во животот?

Читањето книги е една од моите најомилени активности. Во последните 6 години, не можев да си дозволам да читам онолку колку што сакав. Најголемиот дел од времето се грижев за Јоана...

Како да прифатиме?

Кога ја напишав статијата 4 фази на посебното родителство, ја забележав потребата да го објаснам прифаќањето дополнително. Како да го прифатите фактот дека имате ...

Посебното родителство и справувањето со негативните емоции

Посебните родители мислат дека се чусвствуваат лошо и исфрустрирано заради ситуацијата во која се наоѓаат нивните деца. Но секој кој се посветил на личен развој знае: само навидум негативните емоции...

Зошто коучинг за посебни родители?

Прегледувајќи ги прашањата кои ми ги испраќате, наидов на ова: Зошто ми треба coaching за посебни родители? Мислам дека ова прашање заслужува ...